Jeste li spremni za nova pravila EU direktive o transparentnosti plaća?
S obzirom na sve veći fokus Europske unije na promicanje jednakosti na radnom mjestu, Direktiva o transparentnosti plaća postala je ključna poluga u smanjenju jaza u plaćama između spolova i osiguravanju pravedne naknade za sve zaposlenike. Ova nova regulativa zahtijeva od poslodavaca da uvedu mjere koje će osigurati transparentnost u procesu određivanja plaća, kako bi zaposlenicima mogli dati informacije o plaćama i kriterijima za određivanje i povećanje plaće. Implementacija ove Direktive će biti izazovna za mnoge tvrtke.

Koje obaveze donosi EU direktiva o transparentnosti plaća?

  • Prije zapošljavanja, u oglasu za posao navesti plaću za radno mjesto koje je oglašeno;
  • Na zahtjev zaposlenika dostaviti pisanu informaciju o prosječnim plaćama po spolu za radnike koji obavljaju jednak rad ili rad jednake vrijednosti;
  • Ukloniti iz Ugovora o radu odredbe o tajnosti plaća;
  • Omogućiti zaposlenicima pristup kriterijima za određivanje i povećanje plaća;
  • Poslodavci s više od 250 zaposlenih, obvezni su prvi put podnijeti izvješće o visini plaća po vrstama naknada i spolu do 7. lipnja 2027. godine i svaku narednu godinu nakon toga;
  • Poslodavci sa 150 do 249 zaposlenika obvezni su prvi puta podnijeti takvo izvješće do 7. lipnja 2027. godine i svake tri godine nakon toga;
  • Obaveza podnošenja spomenutog izvješća za poslodavce s više od 100 zaposlenika počinje 7. lipnja 2031. i svake tri godine nakon toga.

Ispunjavanje svih zahtjeva Direktive zahtijevat će modificiranje HR procesa koje trebaju biti završene za manje od 2 godine kada Direktiva stupa na snagu. Kao prvi korak savjetujemo Vam da analizirate sistematizaciju, vrednovanje i sustav plaća.

Kako možete osigurati usklađenost i izbjeći moguće sankcije?
Naša stručna konzultantska usluga pruža vam sve što je potrebno za uspješnu primjenu EU Direktive o transparentnosti plaća.

Evo kako mi možemo pomoći:

  • Analizirati trenutno stanje – Pregledati vaše postojeće sistematizacije, vrednovanja radnih mjesta i sustave plaća i utvrditi potencijalne rizike i neusklađenosti s EU regulativom.
  • Implementirati rodno neutralne kriterije za vrednovanje radnih mjesta
  • Prilagoditi sustav plaća – Izraditi prijedlog za unaprjeđenje sustava određivanja i praćenja plaća, uzimajući u obzir rodnu ravnopravnost i transparentnost.
  • Izraditi izvješća o razlikama u plaćama – Pomagati u pripremi i analiziranju izvještaja o razlikama u plaćama, u skladu s novim standardima koje nameće Direktiva.
  • Educirati zaposlenike – Organizirati edukacije zaposlenika, posebno za odjele ljudskih resursa i menadžment, kako bi pravilno razumjeli i primijenili nove procedure.

Zašto je ovo važno za vas?
Ne samo da nepoštivanje Direktive može rezultirati sankcijama, već transparentnost plaća povećava zadovoljstvo zaposlenika, poboljšava reputaciju poslodavca i doprinosi stvaranju boljih radnih uvjeta. U vremenu kada zaposlenici sve više cijene pravednost i ravnopravnost, vaša tvrtka može ostvariti značajnu konkurentsku prednost kroz implementaciju ovih standarda.

Ne čekajte posljednji trenutak! Kontaktirajte nas već danas kako biste osigurali da, ne samo da ispunjavate zakonske obveze, već i da unaprijedite svoj ugled i odnose sa zaposlenicima. Naše konzultantske usluge prilagođene su vašim specifičnim potrebama i osiguravaju dugoročne rezultate.

Provjerite jeste li spremni za EU direktivu transparentnosti kroz check listu
Dogovorite sastanak ili zatražite ponudu.